LIKE, SHARE, FOLLOW & WIN!

Volg ons op sociaal media en blijf op de hoogte van onze specials en maak kans op leuke prijzen.

Tel: +31 (0)183 622136

✓ Gratis verzending vanaf € 50,-

✓ Veilig betalen met Ideal

✓ Versheid gegarandeerd

  • winkelmandje is leeg
GORCUMS BAKKIE / KOFFIEBONEN
[edgtf_accordion style=”toggle”][edgtf_accordion_tab title=”Wat zijn espressobonen?”]

Hoewel veel mensen denken dat espresso bonen een speciaal soort koffiebonen zijn, klopt dit niet. Espresso is een bereidingswijze. Hoe donker of licht een koffie ook gebrand is, of welke koffiebonen je ook gebruikt er kan altijd een espresso mee gemaakt worden. Espresso is dus een bereiding waarbij heet water onder hoge druk door (vers) gemalen koffie geperst wordt. In Italië noemt met een espresso koffie een “caffè”. Een goede espresso heeft een intense smaak en een dikke, bruine crema die vetten en suikers bevat. Ondanks de krachtige smaak bevat een espresso koffie minder cafeïne dan een kopje filterkoffie.

[/edgtf_accordion_tab][edgtf_accordion_tab title=”WAT ZIJN DE BESTE ESPRESSO BONEN?”]

Er is niets zo persoonlijk als smaak. Smaken verschillen natuurlijk! De één houdt van een stevige, krachtige espresso en de andere van een zachte, romige cappuccino. Let bij de aanschaf van goede espressobonen in ieder geval op de volgende punten:

  1. Koop altijd verse koffiebonen; De versheid van de koffiebonen speelt een zeer belangrijke rol bij het bereiden van een lekkere bakje koffie. Koffiebonen die vers zijn bevatten veel meer geur- en smaakeigenschappen dan koffiebonen die al een paar maanden in het schap liggen. Controleer dus altijd of er een branddatum op de verpakking staat. Verse koffiebonen zorgen bovendien voor een veel mooier resultaat in je kopje; een espresso met een dikke, romige cremalaag.
  2. Arabica espresso bonen; Arabica koffiebonen zijn complexer en verfijnder qua smaak en zijn niet bitter. Ondanks hun verfijne smaak kan een 100% arabica espresso koffie ook krachtig en pittig zijn.
  3. Maal je koffiebonen zelf; (voor) gemalen koffie is maar beperkt houdbaar. Gemalen koffie verliest binnen 15 minuten al een groot deel van zijn geur- en smaakeigenschappen. Maal dus altijd je bonen voor gebruik en nooit meer dan je nodig hebt.
[/edgtf_accordion_tab][edgtf_accordion_tab title=”WAAROM BONEN VAN GORCUMS BAKKIE KOPEN?”]

Heel simpel, wij hebben voor jou diverse koffiesoorten gemengd om zo tot een heerlijke basis te komen voor de bereiding van een lekkere bakje koffie. Onze espresso bonen zijn op smaak gemelangeerd zodat ze niet alleen als espresso goed tot hun recht komen, maar ook perfect geschikt zijn voor het gebruik in volautomaten. Tevens zijn onze espressobonen goed geschikt als basis voor melkvarianten zoals cappuccino’s en latte macchiato’s. Ook in melk blijven onze espresso koffiebonen goed te proeven. Geniet dus van lekkere, verse Gorcums bakkie, die met zorg geselecteerd en ambachtelijk is gebrand!

[/edgtf_accordion_tab][/edgtf_accordion]